Maak een origineel tapijt van begin tot einde

Je bent helemaal in je DIY-era en voelt dat ‘t wel eens wat anders mag zijn dan je standaard DIY projectjes. En eigenlijk zou je ‘t wel leuk vinden om met andere creatievelingen samen aan de slag te gaan, zodat je ondertussen wat kan babbelen en elkaar kan inspireren… Right?

Creative minds… think alike!

Één keer per maand organiseren we bij Stitchly een open tuftingworkshop in ons atelier in Diksmuide. Euh, tufting?! Da’s een fancy woord voor ‘zelf tapijten maken’. 😉 Het allerbeste: onze workshops zijn niet alleen educatief, maar ook echt plezant. We zorgen voor een inspirerende omgeving, een gezellig sfeertje en lekkere snacks & drinks om het helemaal af te maken. Kortom: je kan je creativiteit helemaal de vrije loop laten terwijl je je eigen tapijt, kussen of spiegelrand tuft, en dat allemaal terwijl je omringd bent door sympathiek gezelschap.

Je mag op voorhand al eens nadenken hoe je zou willen dat dat nieuwe pronkstuk voor je interieur er uit ziet (we sturen je op voorhand al wat inspiratie door!), zodat je in het atelier na een woordje uitleg meteen aan de slag kan. We werken alleen met hoogwaardige materialen en technieken, zodat je item niet alleen mooi, maar ook duurzaam is.

Je hoeft er trouwens totaal geen ervaring voor te hebben, we begeleiden je van a tot z in het hele proces. Er zijn tijdens elke workshop maximum zes plekjes, zodat ik tijd heb om je persoonlijk te helpen. Tijdens de workshop heb je vier uur de tijd om aan je tapijt, kussen of spiegelrand te werken. Nadien werken we het persoonlijk tot in de laatste details voor je af en sturen we het met de post naar je op.

Je plekje boeken

Elke maand staat er één datum open voor een open workshop, de datum daarvoor vind je via de knop hieronder. Per workshop zijn er maximum zes plekjes. Je kan je dus inschrijven in groep, maar ook alleen! Je kiest op voorhand welk item je graag wil tuften, boekt je plekje en dan is ‘t een kwestie van aftellen… ☺️

‘Help, ik ben introvert!’

Da’s helemaal oké! Je mag je plekje ook boeken als me-time momentje en rustig je koptelefoon opzetten om helemaal ‘in the zone’ te zijn. Je hoeft zeker geen sociaal persoon te zijn om de workshop te volgen.

En als je ‘t hen vraagt, is dat dubbel en dik de moeite!
En als je ‘t hen vraagt, is dat dubbel en dik de moeite!
We hebben een hele leuke namiddag beleeft met Jana! Het was niet altijd simpel, maar ze heeft ons enorm goed geholpen en we zijn super tevreden van het resultaat!
— Dagmar H.
En als je ‘t hen vraagt, is dat dubbel en dik de moeite!
Bedankt Jana voor de zalige middag! De perfecte manier om mijn creatief ei kwijt te kunnen. Een leuke bende en het resultaat mag er echt zijn! Keep up the good work
— Brent H.

‘Ik wil heel graag boeken met een groepje, maar er zijn niet genoeg plekjes meer…’

Wist je dat je voor groepjes van 4 tot 6 personen ook een privéworkshop kan boeken? Dan kijken we samen voor een passende datum ! Meer info over de privéworkshops vind je hier.

Heb je nog vragen?

Waar gaan de workshops door?

De open workshops gaan door in ons atelier in Diksmuide, Woumenweg 242 2 8600 Woumen.

Privéworkshops kunnen ook doorgaan op een locatie naar keuze, daarvoor vind je alle info hier.

Met hoeveel mensen kunnen we ons inschrijven?

Er zijn bij elke workshop maximaal 6 plekjes. Je kan je alleen inschrijven, maar ook in groep. De prijs per persoon blijft altijd dezelfde, onafhankelijk van hoeveel inschrijvingen er zijn.

Is er een maximum aantal kleuren dat je kan kiezen voor je design?

Er staat geen maximum op het aantal gebruikte kleuren, je mag het zo kleurrijk maken als je zelf wil! ‘t Is wel belangrijk om te weten dat veel kleine details het wat moeilijker maken.

Wat zit er allemaal inbegrepen in de prijs?

Je item (spiegel, tapijt of kussen), het gebruik van de machines en draden, onze begeleiding, lekkere taartjes en drankjes, afwerking van je item door ons en verzending naar jou thuis. Oh, en een waanzinnig leuke experience natuurlijk!

Hoe groot zijn de items die we tuften?
 • Tapijt: 70x50cm, 50x30cm of een eigen figuur/ cirkel max diameter 50cm
 • Kussen: 50x50cm
 • Spiegel: 50x30cm of 100x40cm
Ik heb een plekje geboekt, maar kan door omstandigheden niet meer aanwezig zijn…

Annuleren kan tot 48 uur op voorhand door te mailen naar info@stitchly.be, maar is niet refundable. Je mag altijd eens rondvragen bij iemand van je vrienden of familie of die je plek wil innemen.

De workshop gaat door in mijn atelier! Wil je graag een privéworkshop op verplaatsing? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Woumenweg 242 / 2

Verzorging van het tapijt

Wat te doen
 • Regelmatig stofzuigen om los vuil en stof te voorkomen. Vermijd het gebruik van een stofzuiger met een roterende borstelkop op hoogpolige tapijten om het risico van beschadiging van de garenparen en de gedraaide draadparen te voorkomen.
 • Verwijder vlekken onmiddellijk
 • Draai je tapijt regelmatig om een ​​meer gelijkmatige blootstelling aan zonlicht en slijtage te krijgen.
 • Het is aanbevolen om af en toe professionele tapijtreiniging te laten uitvoeren. Laat uw vloerkleed niet chemisch reinigen.
Wat niet te doen
 • Trek geen losse of uitstekende uiteinden van het garen; in plaats daarvan netjes knippen met een schaar.
 • Handgetufte vloerkleden zijn alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis, dus zorg ervoor dat u ze niet gebruikt in vochtige ruimtes zoals kelders, badkamers en keukens.
 • Laat uw vloerkleed niet weken in vloeistoffen. Handgetufte tapijten zijn gevoelig voor water, dus wees extra voorzichtig met de hoeveelheid water die u gebruikt. In geval van contact met water/een andere vloeistof, snel opzuigen met een schone, ongeverfde doek om aan beide zijden te drogen.
Wat als?

Pluis

Een nieuw handgetuft vloerkleed kan overtollige vezels kwijtraken.  Dergelijke pluisjes zullen na verloop van tijd geleidelijk verdwijnen. Wij raden aan om het tapijt gedurende de eerste periode regelmatig te stofzuigen.

Losse draadjes

Het gebeurt en het is heel gebruikelijk. Als u losse uiteinden van het garen ziet, trek er dan niet aan, maar knip het netjes af met een schaar.

Vlekken

Verwijder vlekken onmiddellijk.

 • Bij droge vlekken raden wij aan de resterende delen af ​​te schrapen en te stofzuigen.
 • Bij natte vlekken een keukenrol op de vlek leggen, daarna lauw water en een doek of spons gebruiken. Maak de vlek vochtig, zuig het water op en herhaal het proces totdat de vlek verdwenen is. Zorg ervoor dat u het tapijt niet te veel nat maakt, omdat dit de lijm aantast die de garens op hun plaats houdt.