Hoe lang duurt het om een tapijt te maken?

Dit hangt echt af van de hoeveelheid details die u wilt opnemen. Laat je creativiteit de vrije loop, maar (misschien) niet te veel :)

Normaal is het geen probleem om je tapijt af te werken binnen de tijd. Stuur ons gerust vooraf je voorbeeldfoto door naar workshop@stitchly.be. Vermeld dan je naam en de datum van je workshop in het onderwerp.

Wanneer krijg ik mijn tapijt na de workshop?

Woohoo ~ je hebt je meesterwerk voltooid! Goed gedaan, nu kunt u achterover leunen en ontspannen. Je meesterwerk wordt binnen de 2-4 weken bij jou afgeleverd! We werken het tapijt af en zorgen ervoor dat hij tip top in orde is. Verzendkosten zijn allemaal inbegrepen in je workshoppakket.

Heb je het dringend nodig? Geen zorgen. Je kunt het ons laten weten, dan spreken we een tijdstip af waarop je het bij ons in de studio kunt ophalen.  Houd er rekening mee dat we minimaal 7 werkdagen nodig hebben om het tapijt af te werken.

Teambuilding/ feestje/ privé evenement

Wil je de studio graag afhuren voor een leuke gelegenheid? Neem dan zeker contact op met ons! Breng zo je feestje tot leven

Hoe verzorg ik mijn tapijt?

Wat te doen
  • Regelmatig stofzuigen om los vuil en stof te voorkomen. Vermijd het gebruik van een stofzuiger met een roterende borstelkop op hoogpolige tapijten om het risico van beschadiging van de garenparen en de gedraaide draadparen te voorkomen.
  • Vlekken onmiddellijk verwijderen.
  • Draai uw vloerkleed om een ​​meer gelijkmatige blootstelling aan zonlicht en slijtage te krijgen.
  • Af en toe professionele tapijtreiniging wordt aanbevolen. Laat uw vloerkleed niet chemisch reinigen.
Wat NIET te doen
  • Trek geen losse of uitstekende uiteinden van het garen; in plaats daarvan netjes knippen met een schaar.
  • Handgetufte vloerkleden zijn alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis, dus zorg ervoor dat u ze niet gebruikt in vochtige ruimtes zoals kelders, badkamers en keukens.
  • Laat uw vloerkleed niet weken in vloeistoffen. Handgetufte tapijten zijn gevoelig voor water, dus wees extra voorzichtig met de hoeveelheid water die u gebruikt. In geval van contact met water/een andere vloeistof, snel opzuigen met een schone, ongeverfde doek om aan beide zijden te drogen.
Wat als?

Pluis

Een nieuw handgetuft vloerkleed kan overtollige vezels afstoten. Dit is normaal en niet omdat je geen professionele tufter bent 😉 Dergelijke pluizen zullen na verloop van tijd geleidelijk verdwijnen. We raden aan om het vloerkleed de eerste tijd regelmatig te stofzuigen.

Draadjes

Het gebeurt en het is heel gewoon. Als u losse draadeinden ziet, trek er dan niet aan, maar knip ze netjes af met een schaar.

Vlekken

Vlekken onmiddellijk verwijderen.

  • Bij droge vlekken raden we aan om de resterende stukjes te schrapen en te stofzuigen.
  • Bij natte vlekken een keukenrol op de vlek leggen, daarna lauwwarm water en een doek of spons gebruiken. Bevochtig de vlek, neem het water op en herhaal het proces totdat de vlek verdwenen is. Pas op dat u het vloerkleed niet te nat maakt, dit tast de lijm aan die de garens op hun plaats houdt.