Bij Stitchly, geloven we dat elk detail telt, niet alleen in onze borduurwerken, maar ook in de manier waarop we ons bedrijf runnen. Duurzaamheid is niet langer een optie, het is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. 

We maken zorgvuldig gebruik van materialen van hoge kwaliteit die niet alleen prachtig zijn, maar ook milieuvriendelijk. We streven ernaar om zoveel mogelijk duurzame stoffen en garens te gebruiken, die zijn vervaardigd met minimale impact op het milieu. Onze productieprocessen zijn geoptimaliseerd om verspilling te minimaliseren en efficiënt gebruik van materialen te bevorderen.

Duurzaamheid is niet beperkt tot alleen milieuvriendelijke materialen; het omvat ook het ondersteunen van de lokale gemeenschap. Stitchly werkt nauw samen met lokale leveranciers en ambachtslieden om de economie te stimuleren en de ecologische voetafdruk te verkleinen door het minimaliseren van transportafstanden. We bieden ook kansen voor training en werkgelegenheid aan mensen in de omgeving, waardoor duurzame vaardigheden worden ontwikkeld en werkgelegenheid wordt gecreëerd.

In een wereld die voortdurend evolueert, is duurzaamheid de stof die de draden van de toekomst samenbindt. Stitchly is vastbesloten om deze reis naar een betere wereld voort te zetten, één steek tegelijk. Samen kunnen we een verschil maken, en dat begint met de keuzes die we maken, de materialen die we gebruiken en de verhalen die we vertellen door ons ambacht.

 

Al onze producten zijn gemaakt na het bestellen, hierdoor voorkomen we overtollige stock en verspilling. 

 

Onze verpakking

We zorgen ervoor dat het meeste van onze verpakkingen gerecycleerd, recycleerbaar of herbruikbaar is, om zo overtollig afval tegen te gaan.

Onze kledij komt in dozen of mailzakken. De dozen zijn gemaakt van gerecycleerd karton en kunnen gerecycleerd/ hergebruikt worden. De dozen worden dichtgeplakt met papieren tape om zo overtollig plastiek te vermijden. De mailzakken zijn 100% recycleerbaar en zijn gemaakt van een combinatie van PBAT, een composteerbare polymeer, en PLA, plantbased materialen.  Bij elke bestelling van zakken, plant het bedrijf een boom in een land naar keuze. Zo hebben ze wereldwijd al meer dan 34.000 bomen geplant.

 

Bestellen

Waarom kan ik niet bestellen?

Elke maand gaan er 5 plekken open om een tapijt te bestellen. Tussen de bestelmomenten door worden er geen nieuwe nieuwe bestelling aangenomen.

Hoe kan ik bestellen?

Kies het tapijt dat je wil. Upload je foto/ tekst en laat alle informatie in het hokje zodat wij jouw idee kunnen omzetten tot werkelijkheid.

Kan ik een eigen vorm kiezen?

Dat is zeker mogelijk! Je kan dit aanduiden bij het bestellen. Er wordt hier een meerprijs voor aangerekend.

Verzending

Hoe lang duurt de verzending?

Het maken van handgemaakte items kost tijd. Er kunnen hier dus enkele weken over gaan. We doen ons best om het tapijt zo snel mogelijk bij jou te krijgen.

Hoeveel kost de verzending?

De verzending van het tapijt komt op €10.

Verzorging van het tapijt

Wat te doen
  • Regelmatig stofzuigen om los vuil en stof te voorkomen. Vermijd het gebruik van een stofzuiger met een roterende borstelkop op hoogpolige tapijten om het risico van beschadiging van de garenparen en de gedraaide draadparen te voorkomen.
  • Verwijder vlekken onmiddellijk
  • Draai je tapijt regelmatig om een ​​meer gelijkmatige blootstelling aan zonlicht en slijtage te krijgen.
  • Het is aanbevolen om af en toe professionele tapijtreiniging te laten uitvoeren. Laat uw vloerkleed niet chemisch reinigen.
Wat niet te doen
  • Trek geen losse of uitstekende uiteinden van het garen; in plaats daarvan netjes knippen met een schaar.
  • Handgetufte vloerkleden zijn alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis, dus zorg ervoor dat u ze niet gebruikt in vochtige ruimtes zoals kelders, badkamers en keukens.
  • Laat uw vloerkleed niet weken in vloeistoffen. Handgetufte tapijten zijn gevoelig voor water, dus wees extra voorzichtig met de hoeveelheid water die u gebruikt. In geval van contact met water/een andere vloeistof, snel opzuigen met een schone, ongeverfde doek om aan beide zijden te drogen.
Wat als?

Pluis

Een nieuw handgetuft vloerkleed kan overtollige vezels kwijtraken.  Dergelijke pluisjes zullen na verloop van tijd geleidelijk verdwijnen. Wij raden aan om het tapijt gedurende de eerste periode regelmatig te stofzuigen.

Losse draadjes

Het gebeurt en het is heel gebruikelijk. Als u losse uiteinden van het garen ziet, trek er dan niet aan, maar knip het netjes af met een schaar.

Vlekken

Verwijder vlekken onmiddellijk.

  • Bij droge vlekken raden wij aan de resterende delen af ​​te schrapen en te stofzuigen.
  • Bij natte vlekken een keukenrol op de vlek leggen, daarna lauw water en een doek of spons gebruiken. Maak de vlek vochtig, zuig het water op en herhaal het proces totdat de vlek verdwenen is. Zorg ervoor dat u het tapijt niet te veel nat maakt, omdat dit de lijm aantast die de garens op hun plaats houdt.